MergelCafé

Bourgondisch genieten

Het MergelCafé, voor lunch & borrel

Het MergelCafé wordt gevormd door een eeuwenoude mergelgroeve die maar liefst 300 jaar geleden ontstaan is doordat er vraag was naar bouwstenen. Mergelblokken werden uit de heuvels gezaagd met een prachtig gangenstelsel als resultaat. Een gangenstelsel waar nu ons MergelCafé is gevestigd. Het MergelCafé is onderdeel van MergelRijk en hanteert daarom dezelfde openingstijden. Een bezoek aan ons café is dus perfect te combineren met een bezoek aan MergelRijk. Daarnaast is het MergelCafé ook ideaal voor groepen en heeft u de mogelijkheid om het café af te huren. Heeft u speciale wensen of ideeën? Dan denken wij graag met u mee!

Ondergronds genieten

Het MergelCafé beschikt over een open keuken en biedt gasten een kijkje achter de schermen. Zo proeft u de échte ondergrondse sfeer en waant u zich in 1655, de tijd dat de blokbrekers hard aan het werk waren. Het MergelCafé is een sfeervolle locatie om samen met uw gezelschap, voor of na een geplande activiteit, even rustig te genieten. U bent van harte welkom voor een lunch of borrel in onze groeve of buiten op het terras.

Het MergelCafé is geopend tijdens de openingsdagen- en tijden van MergelRijk. Benieuwd naar de specifieke tijden, data en de menukaart? Klik hier.

Bijzonderheden: wegens coronabeperkingen is de keuken niet altijd geopend en op rustige dagen is er in coronatijd soms enkel take-away service.

Mergelcafe