Dineren in een Valkenburgse mergelgroeve

Ondergrondse gastronomie - heerlijk eten in de grotten van Valkenburg

Een kwaliteitsrestaurant in een historische mergelgrot
In de 17e en 18e eeuw werd in de Daelhemergroeve mergel uitgehouwen. Zo ontstond er een uniek ondergronds gangenstelsel. Mergel wordt hier niet meer gewonnen, maar vakmanschap en liefde voor natuurlijke producten blijft hier voortleven. Dat ziet u niet alleen als u een blik werpt op de open keuken, waar onze chef zijn kunsten vertoont. Ook het interieur verraadt de rijke historie van de groeve, waarin oude elementen terugkomen. De vloerverwarming in het restaurant in de grot zorgt voor een aangename temperatuur, zodat u comfortabel uitgebreid kunt dineren.

"Top Locatie en top Bediening. En wat een Wereldkeuken. Dit restaurant met deze toplocatie behoort in de top 5 beste Restaurants van Limburg." - Ruud Winkens - Geleen

"Heerlijk gegeten, professionele en zeer vriendelijke bediening. Het 4 gangen verrassingsmenu is een aanrader."  - Justin -

Geopend voor lunch en diner
Het ondergrondse restaurant van Daelhemergroeve is donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagavond geopend voor diner en op zaterag en zondag voor lunch. U kunt kiezen uit de à la carte kaart, een 3- of 4- gangen keuzemenu of een 5 of 6 gangen surprisemenu van de chef. Tussen lunch en diner kunt u bij ons terecht voor een goed glas wijn, een aperitief of een mooi streekbier met een lekkere borrelplank. Bekijk voorbeelden van ons menu en reserveer meteen hieronder.

Regelmatig organiseren wij speciale thema-avonden en andere culinaire activiteiten. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende evenementen.
Voor groepen van 8 of meer personen stellen we graag een passend menu voor u samen.

Heeft u een allergie of speciale dieetwensen? Geef het tijdig door bij uw reservering, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat ook u kunt fijnproeven.

Maak een reservering

Reserveren = gratis parkeren


Daelhemergroeve op IENS
Daelhemergroeve wordt heel goed beoordeeld op de restaurant review website IENS.nl. Daelhemergroeve scoort uitstekend op IENS.nl met een 9,1 als rapportcijfer.

Restaurant Daelhemergroe Dessert

Seizoensgroenten in de hoofdrol
Onze chef is groot liefhebber van seizoensgroenten. “Groenten kennen zo veel variatie in vorm, kleur en smaak, dat is een oneindige bron van inspiratie. Koken met de seizoenen is dus geen uitdaging, maar een groot plezier.” Zeker met het Zuid-Limburgse Heuvelland als achtertuin blijft onze chefkok voortdurend experimenteren met bereidingen en structuren die de rijkdom van Moeder Natuur recht doen. Daelhemergroeve gebruikt voor het merendeel groenten en fruit uit De Moostuin, een lokale moestuin waar ontmoeting, educatie en beleving centraal staan.Andere producten, zoals bijzondere kazen en hammen, biologische sappen, bieren en wijnen worden met zorg geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en smaak.

Restaurant Daelhemergroeve Valkenburg

“Super speciale, sfeervolle en aangename locatie…in een grot! We hebben er een 4 gangen verrassingsmenu gegeten met aangepaste wijnen en deze was fantastisch lekker! Wijn paste perfect bij het gerecht, de smaken werden mooi opgebouwd en we kregen er een super uitgebreide en interessante uitleg bij. Een absolute aanrader voor wie graag en lekker eet! Dit is geen restaurant waar je binnen het uur weer buiten komt, maar waar je gerust de tijd kan nemen om te dineren, wil je het wat sneller of juist nog trager, zeg het gewoon ze houden met alles rekening! Wij waren zo onder de indruk van zowel locatie als keuken dat we diezelfde avond voor de dag erop weer een tafel vastgelegd hebben. Ook de dag nadien hebben wij diezelfde menu gekozen en we hebben een heel andere menu voorgeschoteld gekregen die weer super lekker was! Wij komen speciaal voor dit restaurant zeker nog eens terug naar Valkenburg.” – Jessica-

Met mooi weer ook bovengronds genieten op terras
Als de zon schijnt, serveren we uw lunch of diner ook op ons terras. Bovengronds genieten kan dus ook bij Daelhemergroeve! Eten met een grote groep op het terras is ook geen enkel probleem.

Toegankelijkheid mindervaliden/rolstoelen:

De toiletten zijn in verband met de ligging in de historische groeve, niet toegankelijk voor rolstoelen e.d. De tafels zijn ook niet geschikt om met een rolstoel aan te zitten. Op verzoek kunnen we wel een geschikte tafel in het restaurant zetten, mits er geen toiletbezoek nodig is. Gelieve voorgaande aan uw reservering contact met ons op te nemen hierover.