Let op! Ons restaurant en onze ondergrondse gastronomie in de grotten van Valkenburg is enkel nog te reserveren voor groepen vanaf 10 personen!

Een uniek restaurant voor groepen in een historische mergelgrot
In de 17e en 18e eeuw werd in de Daelhemergroeve mergel uitgehouwen. Zo ontstond er een uniek ondergronds gangenstelsel. Mergel wordt hier niet meer gewonnen, maar vakmanschap en liefde voor natuurlijke producten blijft hier voortleven. Dat ziet u niet alleen als u een blik werpt op de open keuken, ook het interieur verraadt de rijke historie van de groeve, waarin oude elementen terugkomen. De vloerverwarming in het restaurant in de grot zorgt voor een aangename temperatuur, zodat u comfortabel uitgebreid kunt dineren.

"Top Locatie en top Bediening. En wat een Wereldkeuken. Dit restaurant met deze toplocatie behoort in de top 5 beste Restaurants van Limburg." - Ruud Winkens - Geleen

"Heerlijk gegeten, professionele en zeer vriendelijke bediening. Het 4 gangen verrassingsmenu is een aanrader."  - Justin -

Uniek! De zondagse 5 gangen all-in Grottenbrunch

 

Een culinair middagdiner in ons unieke grotrestaurant.

 

De zondagse grottenbrunch is al vanaf 2 personen mogelijk!

 

Wij serveren op zondagen een 5 gangen diner als brunch om 12.00 uur voor 49,50 per persoon. Dit is inclusief huiswijn, tafelwater, pils, frisdranken en koffie/thee. De brunch duurt ca. 3 uren.

 

Het menu is iedere week een andere verrassing. Het seizoen, streekgerechten en groenten uit onze eigen Moostuin spelen uiteraard ook bij de grottenbrunch een hoofdrol.

 

Reserveer tijdig, want de grottenbrunch zit regelmatig al weken vooraf volgeboekt, zeker de brunch om 12.00 uur. Reserveren kan enkel per e-mail naar info@daelhemergroeve.nl . Telefonisch worden geen reserveringen aangenomen.

 

Grottenbrunch voor kinderen?
Kinderen zijn ook welkom bij de grottenbrunch, als ze zelf ook houden van een culinaire middag en zich ook eens willen laten verrassen door hetzelfde 5-gangen surprise menu.

's Avonds is de brasserie exclusief geopend voor groepen vanaf 10 personen. Wij koken dan alleen exclusief voor groepen.
Het ondergrondse restaurant van Daelhemergroeve is exclusief voor groepen op reservering geopend. Tussen lunch en diner kunt u bij ons terecht voor een goed glas wijn, een aperitief of een mooi streekbier met een lekkere borrelplank.

Ook organiseren wij voor groepen speciale thema-avonden en andere culinaire activiteiten op maat, in het bijzondere in combinatie met (groenten, fruit en kuiden van) d'r Moostuin in Berg en Terblijt.
Neem hiervoor contact met ons op!

Heeft iemand van uw gezelschap een allergie of speciale dieetwensen? Geef het tijdig door bij uw reservering, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat ook u kunt genieten.

Daelhemergroeve op IENS
Daelhemergroeve wordt heel goed beoordeeld op de restaurant review website IENS.nl. Daelhemergroeve scoort uitstekend op IENS.nl met een 9,1 als rapportcijfer.

Restaurant Daelhemergroe Dessert

Seizoensgroenten in de hoofdrol
Daelhemergroeve is een groot liefhebber van seizoensgroenten. “Groenten kennen zo veel variatie in vorm, kleur en smaak, dat is een oneindige bron van inspiratie. Koken met de seizoenen is dus geen uitdaging, maar een groot plezier.” Zeker met het Zuid-Limburgse Heuvelland als achtertuin blijven we voortdurend experimenteren met bereidingen en structuren die de rijkdom van Moeder Natuur recht doen. Daelhemergroeve gebruikt voor het merendeel groenten en fruit uit De Moostuin, een lokale moestuin waar ontmoeting, educatie en beleving centraal staan. Andere producten, zoals bijzondere kazen en hammen, biologische sappen, bieren en wijnen worden met zorg geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en smaak.

Restaurant Daelhemergroeve Valkenburg

“Super speciale, sfeervolle en aangename locatie…in een grot! We hebben er een 4 gangen verrassingsmenu gegeten met aangepaste wijnen en deze was fantastisch lekker! Wijn paste perfect bij het gerecht, de smaken werden mooi opgebouwd en we kregen er een super uitgebreide en interessante uitleg bij. Een absolute aanrader voor wie graag en lekker eet! Dit is geen restaurant waar je binnen het uur weer buiten komt, maar waar je gerust de tijd kan nemen om te dineren, wil je het wat sneller of juist nog trager, zeg het gewoon ze houden met alles rekening! Wij waren zo onder de indruk van zowel locatie als keuken dat we diezelfde avond voor de dag erop weer een tafel vastgelegd hebben. Ook de dag nadien hebben wij diezelfde menu gekozen en we hebben een heel andere menu voorgeschoteld gekregen die weer super lekker was! Wij komen speciaal voor dit restaurant zeker nog eens terug naar Valkenburg.” – Jessica-

Met mooi weer ook bovengronds genieten op terras, bijvoorbeeld van een BBQ
Als de zon schijnt, serveren we uw lunch of diner ook op ons terras. Bovengronds genieten kan dus ook bij Daelhemergroeve! Buiten kunnen wij uw gerechten live bereiden op onze houtgestookte buitenkeuken een fantastische beleving. Échte barbecues voor groepen boven echt vuur is onze specialiteit.

Toegankelijkheid mindervaliden/rolstoelen:

De toiletten zijn in verband met de ligging in de historische groeve, niet toegankelijk voor rolstoelen e.d. De tafels zijn ook niet geschikt om met een rolstoel aan te zitten. Op verzoek kunnen we wel een geschikte tafel in het restaurant zetten, mits er geen toiletbezoek nodig is. Gelieve voorgaande aan uw reservering contact met ons op te nemen hierover.